Polisen säkrar brottsplatsen utanför polisstationen i Charleroi i Belgien.
Polisen säkrar brottsplatsen utanför polisstationen i Charleroi i Belgien.

IS tar på sig ansvaret för macheteattacken mot två kvinnliga poliser i belgiska Charleroi på lördagen.Enligt belgiska åklagare var gärningsmannen en 33-årig algerier.

"Det finns indikationer om att attacken kan ha inspirerats av terroristmotiv", skriver åklagarna i ett uttalande och fortsätter:

"Han är känd av polisen för brottslig verksamhet, men inte för terrorism".

IS har tagit på sig ansvaret för attacken, uppger terrorrörelsens halvofficiella propagandakanal Amaq.

"Den som utförde attacken i Charleroi var en IS-soldat som utförde handlingen som svar på uppmaningar att göra medborgare i länder som tillhör korsfararkoalitionen till måltavlor", meddelar Amaq i sociala medier, med hänvisning till en icke namngiven källa.

Belgiens myndighet för terrorhotbedömning meddelade under lördagen att man inte ändrar hotnivån i landet, men att man fortsätter att följa utvecklingen.

Två kvinnliga poliser skadades i angreppet som skedde utanför polishögkvarteret i centrala Charleroi. 33-åringen sköts av en tredje polis och avled senare av sina skador.

Den lokala polisen i Charleroi uppmanar medier att inte sprida de inblandade polisernas identitet. "Vi är måltavlor", skriver myndigheten på Twitter.

Gärningsmannen ropade "Allahu akbar" ("Gud är större" på arabiska) vid attacken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset