I ett radiomeddelande uttalade sig IS talesperson, Abu Hassan al-Muhajir, och krävde hämnd för terrorattacken mot moskéerna i Nya Zeeland.
I ett radiomeddelande uttalade sig IS talesperson, Abu Hassan al-Muhajir, och krävde hämnd för terrorattacken mot moskéerna i Nya Zeeland.

50 personer dödades i samband med terrorattacken mot två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland. Nu uppmanar IS, via talespersonen Abu Hassan al-Muhajir, sina medlemmar till hämndaktioner.

Efter att IS slagits tillbaka i både Syrien och Irak har det varit ovanligt tyst från terrorgruppen. Men efter terrorattacken mot två moskéer i Nya Zeeland har terrorgruppen nu valt att uttala sig.

I ett 44 minuter långt radiomeddelande varnar gruppens talesperson, Abu Hassan al-Muhajir, för ytterligare attacker mot muslimer.

”Slakten i de två moskéerna är inget mer än ytterligare en tragedi i mängden. Detta kommer att följas av starka scener och de kommer att nå alla som lurades att leva bland polyteisterna” säger han enligt The Independent.

LÄS MER: Experten om terrårdådet i Nya Zeeland: Kan inspirera extremhögern i Sverige

IS trycks tillbaka

Al-Muhajir, som nu uttalade sig för första gången på mer än ett halvår, uppmanade till hämndaktioner.

”Dödsscenerna i de två moskéerna är tillräckligt för att få de som står bakom kalifatet att vakna och hämnas, för sin religion och för ummas söner, som dödas världen över” säger han.

Trots uppmaningen är situationen för IS den tuffaste på många år. Terrorgruppen har pressats tillbaka i Syrien av flera grupperingar, med Syrian Democratic Forces (SDF) i fronten. Flera anhängare till IS har tillfångatagits och sitter nu fängslade i olika läger i Syrien.

LÄS MER: Säpo om IS-återvändarna: Beredda på att fler är på väg

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset