Tomtens alv på spishyllan ser vad barnen gör och direktrapporterar till tomten. Rör man den är julen per definition förstörd. Så när 7-åriga Isabella råkade välta ner alven ringde hon SOS.

NBC

Isabella var övertygad om att julen var förstörd när hon välte ner alven. 

Det är viktigt att tomtens alv, Elf on the shelf, har det bra. Så när 7-åriga Isabella i Old Bridge, New Jersey, USA råkade kasta en boll på alven drabbades hon av panik, rapporterar tv-kanalen NBC. 

Isabella som väntade sig skäll visste inte vad hon skulle göra och hennes mamma låg och sov. Julen var ju förstörd! 

► LÄS MER:Här kan den som firar jul dömas till fängelse

Så hon ringde 911, SOS.  

I samtalet med larmoperatören steg Isabellas panik, hon lyckades inte förklara vad som hänt. Utan hon sa i stället ”kom inte hem till mig” och så berättade hon att det hänt en olycka och att hon hade tänkt att ringa sin pappa. Polisen, som alltid måste kolla upp nödsamtal från barn, åkte hem till Isabella. 

När de som bäst höll på att trösta flickan vaknade hennes mamma från sin tupplur.

– Hon var hysterisk, hon hade panik, säger mamma Lynanne LaPeruta till NBC. 

► LÄS MER: Nej, SVT har inte klippt bort Ferdinand ur "Kalles jul"

Isabella lovade poliserna att hon inte skulle ringa 911 igen om det inte var ett riktigt nödfall. Men polisen är förstående: 

– Det var en nödsituation för henne efter att hon rört vid alven och att hon hade förstört julen. Så det var hennes nödsituation. Hon tänkte att hon gjorde rätt, och det är okej för oss, säger Joseph Mandola, vid Old Bridge-polisen. 

► LÄS MER: Estelle: God jul och Gott nytt år! 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Julen