Isabella Löwengrip valde att publicera bilder på en person som vid upprepade tillfällen befunnit sig utanför hennes hem.
Isabella Löwengrip valde att publicera bilder på en person som vid upprepade tillfällen befunnit sig utanför hennes hem.

Bloggdrottningen och entreprenören Isabella Löwengrip skriver på sin blogg att hon i flera veckors tid har förföljts av en okänd man. Nu har hon publicerat bilder på personen på bloggen. "Jag och barnen är trötta på att inte kunna röra oss fritt", skriver hon.

Sedan förra månaden har Isabella ”Blondinbella” Löwengrip vid ett par tillfällen skrivit på sin blogg, som läses av hundratusentals personer varje vecka, att en okänd man vid upprepade tillfällen betett sig underligt utanför hennes hem.

”I flera veckor har jag och barnen blivit störda av en man som inte vill låta oss vara i fred. Jag hade hoppats på att han skulle tröttna men han har fortsatt” skriver Löwengrip på sin blogg.

I ett inlägg skriver Löwengrip att hon nu fått nog, och att hon därför valt att publicera bilder på mannen. Bilder som fångats av övervakningskameror som satts upp vid hennes villa.

LÄS MER: Isabella Löwengrip tillsammans med ex-pojkvännen igen

I en intervju med Aftonbladet säger Löwengrip att hon polisanmält händelserna, och att hon inte tror att hon riskerar några konsekvenser i och med att hon hängt ut personen med bild.

– Jag har rådfrågat min jurist. Det är svårt att säga vad man får göra. Det här är bilder som har tagits utanför min dörr där det står tydligt att det finns en kamera och att det filmas. Han har stått där upprepade gånger, säger hon.

Enligt Mårten Schultz, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, finns det en risk att bildpubliceringen kan få konsekvenser för Löwengrip.

– Ur ett juridiskt perspektiv är det så att peka ut någon som brottslig och klandervärd kan vara brottets förtal. Det kan det var även om det är sant, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: ”Metromode: Isabella Löwengrip: ‘Tror inte på den klassiska tvåsamheten’”

Schultz påpekar samtidigt att Löwengrips agerande kan vara försvarbart.

– Då krävs det att det ska vara sant, eller att Isabella har skälig anledning att tro att det är sant. Och om det är sant ska det dessutom vara försvarligt, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset