I EM ledde hon Sverige till en en sjätteplats. Nu avslöjar Isabelle Gulldén att hon spelade mästerskapet gravid – i juli får världsstjärnan en son. "Det här var en positiv överraskning", säger hon till Sportbladet.

Isabelle Gulldén, 29 år, är en av svensk handbolls stora stjärnor.

För Sportbladet berättar ”Bella” att hon fick reda på att hon var gravid precis före handbolls-EM som inleddes i slutet på november.

– Vi ska få en liten pojke som är beräknad att komma i mitten av juli. Det är jättekul såklart och vi är jätteglada men planerad var den inte. Jag hade inte tänkt skaffa barn före OS (2020, reds. anmärkning). Så det här var en positiv överraskning, säger Brest-proffset.

LÄS MER: Målen, genombrotten och saknaden – så minns vi sportåret 2018

I EM ledde Gulldén Sverige till en sjätteplats och planen är att fortsätta spela efter graviditeten.

– Jag vill fortsätta spela efteråt. Jag har ett 1+1-årskontrakt kvar med Brest efter den här säsongen. Klart att jag hoppas vara tillbaka så snabbt jag kan. Men nu fokuserar jag på detta och så får vi se vad som händer sen, säger hon.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om handboll