Donald Trump på besök hos president Barack Obama i Vita huset efter valsegern. Arkivbild.
Donald Trump på besök hos president Barack Obama i Vita huset efter valsegern. Arkivbild.

Hans förhållande till medierna är milt uttryckt kyligt.Ännu en dryg vecka efter valsegern har USA:s blivande president Donald Trump inte hållit en enda presskonferens.

Han har valts till världens mäktigaste ämbete, men det hackar och hostar i förhållande till medierna. Förutom en intervju med CBS "60 Minutes" har han hållit sig undan och han för krig via sociala medier. När The New York Times rapporterade att världens ledare ringer blint till Trump Tower och försöker få tag i den blivande presidenten går han till motattack via Twitter:

"Australien, Nya Zeeland och flera. Jag är alltid tillgänglig för dem. @nytimes är bara upprörda för att de ser ut som dumbommar i sin bevakning av mig", skriver han.

Enligt Trumps stab för övergångsprocessen har Donald Trump och blivande vicepresidenten Mike Pence hittills pratat med 29 utländska ledare.

Trump avfärdar också tidningens uppgifter om att det har varit stökigt i hans försök att forma en ny regering.

Trump har ofta uttryckt förakt för nyhetsmedierna. Och kanske får världen mera vänja sig vid hans konton på Twitter och andra sociala medier – som han i en intervju med CBS kallade en "fantastisk form av kommunikation" – för att få uttalanden där Trump också slipper plågas av direkta följdfrågor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset