Den israeliske borgmästaren i staden Ashkelon, Itmar Shimoni, har stängt ute arabiska byggarbetare vid tre förskolor i staden. Nu rasar flera tunga politiker mot diskrimineringen.

– Det finns ingen plats för diskriminering mot israeliska araber. Vi kan inte dra en hel befolkning över en kam baserat på en liten upprorisk minoritet, sade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i ett uttalande, skriver Haaretz

Beslutet om att stänga ute de arabiska byggarbetarna fattades på onsdagen, dagen efter terrordådet mot en synagoga i Jerusalem där fyra rabbiner och en polis dödades. 

De arabiska arbetarna skulle bygga skyddsrum vid de tre förskolorna, men det arbetet har alltså ställts in, meddelade borgmästaren via Facebook. Dessutom har han beslutat att postera beväpnade vakter utanför lokalerna.

Inrikesminister Gilad Erdan säger att beslutet är "oacceptabelt" med tanke på det spända läget som rådet i landet just nu.

–Jag kan förstå oron som borgmästaren och medborgarna hyser, men de bör överlämna uppgiften att återställa säkerheten till militären och polisen, säger han enligt Times of Israel

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset