Ett datorhaveri på Arlanda ger förseningar under måndagskvällen. Arkivbild.
Ett datorhaveri på Arlanda ger förseningar under måndagskvällen. Arkivbild.

Incheckningssystemet på Sveriges största flygplats fungerar igen efter timmar av tekniskt strul.Tisdagens flyg ska lyfta enligt tidtabell.– Nu kan man checka in på vanligt vis, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

Arlanda flygplats drabbades på måndagseftermiddagen av stora störningar i sitt IT-system. Problem som gjorde att alla passagerare på samtliga terminaler måste checkas in manuellt och det skapade stora förseningar.

– De flighter som är kvar är ju redan försenade, men förhoppningsvis blir det mindre förseningar så som det ser ut nu, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, till TT sent på måndagskvällen.

Många flyg väntade in passagerarna som fastnade i incheckningen, men det var upp till varje enskilt flygbolag att besluta hur länge man kunde vänta. Ett par flyg kom inte iväg alls.

– I och med att det bara var ett fåtal flyg som inte kom iväg i kväll (måndag kväll) så kör man i kapp det här. Det ska fungera som vanligt i morgon (tisdag), säger Öhman.

IT-problemen uppstod under den mest intensiva högtrafiken mellan klockan 17.00 och 19.00, vilket gav följdverkningar under kvällen och var lösta först vid klockan 22. Det är fortfarande oklart vad som skapade felet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset