Pizzabagarna bakom förslaget vill att licensen ska gälla i hela Europa.
Pizzabagarna bakom förslaget vill att licensen ska gälla i hela Europa.

Pizzabagarnas förening i Italien kräver att alla som vill kalla sig för pizzabagare ska tvingas genomgå en kurs. ”Vi måste ha ett intyg för pizzabagare”, säger Enzo Prete till The Local.

Enligt pizzabagarnas förening är ”tillagningen av pizza en konst som har förts vidare i generationer”. Därför vill de att alla blivande pizzabagare ska närvara på en 120 timmar lång kurs: 70 timmar pizzabakning, 20 timmar matvetenskap, 20 timmar hygien och säkerhet samt 20 timmar språk, rapporterar italienska The Local.

►LÄS MER: Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet

Först därefter ska man kunna bli en licensierad pizzabagare. Den italienska föreningen vill att licensen ska vara gemensam för hela Europa.

– Det ligger i konsumenternas intresse också: jag vill inte äta en pizza tillagad av någon som inte vet vad denne gör, säger Enzo Prete, ordförande i förening, enligt The Local.

►LÄS MER: Forskare: Pizza behöver inte alls vara onyttigt

Men han är missnöjd med responsen från den italienska regeringen.

– Får vi inte ett svar innan september kommer vi att ta förslaget till ett annat land och försöka få igenom lagen där. Vi för redan diskussioner med ett annat land men jag kan inte avslöja vilket, säger Enzo Prete till The Local.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset