Enligt den italienska maken är städning inte hans hustrus starka sida, vilket hon nu också stäms för. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang)
Enligt den italienska maken är städning inte hans hustrus starka sida, vilket hon nu också stäms för. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang)

En italiensk man har känt sig förolämpad i två år och har nu stämt sin fru. Han tycker att hon inte fullföljt sina plikter som hemmafru och döms hon riskerar hon fängelse i upp till sex år.

Jämställdhet verkar inte vara ledordet i de här makarnas relation. Mannen från provinsen Latina i italienska regionen Lazio, har stämt sin 40-åriga fru för att ha ”misskött sin familj”. Enligt maken har hustrun, som inte har ett eget förvärvsarbete, ”misskött sina hushållsplikter” i flera år, skriver flera italienska medier som La Repubblica och Il Fatto Quotidiano

► LÄS MER: Jämställdhet ger bättre sex 

Den 47-årige maken hävdar att han varit förolämpad av hustruns försummande i två år. I sin anmälan uppger mannen att hustrun sparkat ut honom från sovrummet och att han varit tvingad att leva i smuts. Mannen klagar även på att han sällan fått äta ett gott mål mat som hustrun tillagat. Och köper han med sig mat hem slänger hon den i soporna. 

Rättegången mot hustrun börjar den 12 oktober. Döms hon riskerar hon fängelse för två till sex år. 

► LÄS MER: Debatt: Låt mig baka bullar och dricka skumpa medan min man byter däck

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Relationer