Flygbild över den drabbade italienska byn Amatrice. Arkivbild.
Flygbild över den drabbade italienska byn Amatrice. Arkivbild.

En teckning i den franska satirtidningen Charlie Hebdo som visar offren för den förödande jordbävningen i Italien som lasagne har väckt stor ilska i landet som fortfarande sörjer de nära 300 personer som dog i förra veckans skalv.

– Teckningarna är motbjudande, säger den italienska justitieministern Andrea Orlando, sedan reaktionerna tagit fart i sociala medier.

– Jag tror inte att det är lämpligt att kommentera det ytterligare eftersom det bara skulle uppnå den eftersökta effekten... och det är att skapa en skandal och dra ytterligare uppmärksamhet till teckningarna, säger han.

Satirteckningen finns med i det senaste numret av veckotidningen. Över en blodig man står orden "penne tomatsås", medan en kvinna med brännskador beskrivs som "pennegratäng". Ben som sticker ut under rasmassor beskrivs som "lasagne". Allt presenteras med rubriken "Jordbävning på italienskt sätt".

En av de mest drabbade byarna Amatrice är känd för pastarätten Amatriciciana.

Den franska ambassaden i Rom säger i ett uttalande att "Charlie Hebdos satirteckningar inte på något sätt representerar Frankrikes ställning".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset