En 23-årig svensk tjej har räddats ur en lägenhet i Italien. Där ska hon ha varit inlåst i ett halvår, där hon även våldtagits och torterats.

AP.

Bilden är en arkivbild.

En 42-årig man ska ha låst in en 23-årig svenska i sin lägenhet i Milano under ett halvårs tid. Där ska han ha våldtagit och torterat henne, skriver italienska medier

Kvinnan ska ha räddats från lägenheten efter att grannar, som först trodde att de var ett par, tillslut larmade polisen.

Mannen har tidigare dömts till fängelse i fyra år efter att ha bundit fast och våldtagit en18-årig tjej från Vitryssland. Han ska ha släppts ut ur fängelset 2013.

Kvinnan uppges jobba som modell och ska ha kommit i kontakt med mannen, som uppgav att han var en agent, via Facebook. I samband med att hon besökte honom i hans lägenhet ska han ha låst in henne. Därefter ska han tvingat henne att ringa hem till hennes föräldrar och säga att allt var bra varje vecka.

Den svenska 23-åringen ska, enligt italienska medier, just nu befinna sig på sjukhus. Hon uppges vara både vara chockad och undernärd.

Metro har vatit i kontakt med den svenska ambassaden i Rom, som känner till händelsen. De hänvisar dock till UD:s presstjänst i Stockholm.

– UD känner till att en ung kvinna hemmahörande i Sverige utsatts för våldsbrott i Italien. UD känner till ärendet och jobbar med det, säger Gabriel Wernstedt på presstjänsten.

Italiensk polis har bekräftat händelsen till DN, som var första den första svenska tidningen att skriva om händelsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset