Izabelle Arvegård hoppas att hon ska kunna spinna vidare på initiativet efter festivalen.
Izabelle Arvegård hoppas att hon ska kunna spinna vidare på initiativet efter festivalen.

De misstänkta sexuella övergreppen under årets festivalsommar upprör 20-åriga Izabelle Arvegård. Inför helgens festival i Örebro har hon därför organiserat en grupp som ska vandra på festivalområdet.

Till helgen är det dags för en tredagars festival, Slottet live, i Örebro. Efter alla misstänkta sexuella övergrepp som skett hittills under årets festivaler kände Izabelle Arvegård att hon var tvungen att göra något vilket NA var först att rapportera om.

– Det hemskt och väldigt sjukt att en människa kan göra så här. Tjejerna är där för att ha en kul vistelse och många åker en bra bit för att se en viss artist och så blir det inte kul alls, det är inte okej, säger Izabelle Arvegård till Metro.

LÄS MER: Zara Larsson om den misstänkta våldtäkten: Fy fan för er killar

Inför Slottet Live valde hon därför att göra ett inlägg i facebookgruppen ”Händer i Örebro” för att kolla om det fanns något intresse att vandra under festivalen. Intresset var stort och Izabelle Arvegård har nu organiserat en grupp som kommer att vandra under festivalen.

– Vi kommer att vara inne på festivalområdet för att prata med tjejer och kvinnor. Vi kommer fråga om de har det bra och hålla ett öga på vad som sker, säger Izabelle Arvegård.

Hon kommer även kontakta polisen för att se om de vill samarbeta.

– Jag hoppas att tjejerna kommer att känna sig tryggare, det har jag gjort, säger Izabelle Arvegård och fortsätter.

– Det var en tjej som skrev och undrade om jag ville vara med och starta en organisation för tjejer som utsatts för sexuella övergrepp under festivaler så förhoppningsvis så kommer jag att kunna fortsätta med det här.

► LÄS MER: Sandra, 24, skulle gå hem från jobbet – blev jagad av onanerande man

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott