En jägare har dömts för att ha skjutit rakt genom en vägg och in i huset hos en familj i Valbo utanför Gävle. Arkivbild.
En jägare har dömts för att ha skjutit rakt genom en vägg och in i huset hos en familj i Valbo utanför Gävle. Arkivbild.

En jägare döms för att ha avlossat ett skott som gick genom väggen och in i huset hos en familj i Valbo utanför Gävle. Rätten tror inte på mannens version att han sköt mot ett rådjur och att kulan ändrade riktning 90 grader efter att skottet bommat.

SVT Gävleborg rapporterar att domstolen anser att mannens förklaring är orimlig och konstaterar att han tog en avsevärd risk när han avlossade skottet. Då befann sig jägaren omkring 300-400 meter från huset och kulan kunde ha färdats upp till 2 000 meter.

Domstolen anser att det är uppenbart att mannen utsatte familjen och andra för livsfara samt fara för svår kroppsskada. Han döms villkorligt och till 40 dagsböter för framkallande av fara för annan.

Dessutom ska han betala 12 000 kronor i skadestånd till kvinnan i familjen, som precis hade nattat sitt yngsta barn när det plötsligt small och hon upptäckte ett hål i väggen.

Familjens äldre flickor och sambon befann sig också i bostaden. Ingen skadades fysiskt, men mamman har berättat att hon blev fruktansvärt rädd. Hon är aktiv i en politisk organisation och har sagt att hon var övertygad om att "en galning gick lös och att hon kunde ha varit måltavlan", enligt nyhetsprogrammet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset