Brigitte är det senaste tillskottet i Overwatch. Dessutom pratar hon svenska.
Brigitte är det senaste tillskottet i Overwatch. Dessutom pratar hon svenska.

När Brigitte lanseras i Overwatch League har hon möjlighet att omforma metat rejält. Enligt utvecklaren Geoff Goodman var tanken att skapa ett svar på dive och harassment, säger designern Geoff Goodman till Metro Esport.

17 maj spelas den första matchen i omgång fyra av Overwatch League. Inte nog med att det är sista steget innan det är dags för det stora avgörandet. Det är också då som hjälten Brigitte svingar sig in i ligan med skölden i högsta hugg och med sina svenska utrop.

Brigitte dök upp på ritbordet i jakten på en ny sorts healer. Någon som var annorlunda från de som i dag finns i spelet. Valet föll på en robust krigare som både kan agera tank och rädda sina hårt utsatta lagmedlemmar.

– Med hennes förmåga att snabbt kunna rädda en medspelare med sitt Reapair pack och hennes förmåga att lamslå fiender med Shield bash så borde hon vara ett bra val mot vanliga hjältar som Winston, D.Va, Tracer och Genji, säger Geoff Goodman som är en av Blizzards speldesigner som jobbat med hjälten.

LÄS MER: Hon gör rösten till svensktalande Overwatch-hjälten Brigitte

Med andra ord egenskaper som har potential att styra om metat där Genji och framför allt Tracer varit självklara val för många lag i toppen. Ett meta där dive, när man försöker fokusera ner motståndarsidans svagare hjältar i baklinjen, varit go to-strategin.

Goodman vill inte skriva under på att de avsiktligt försökt förändra metat men säger samtidigt att en eventuell förändring hade varit välkommen och att tankar kring dive-strategier funnits med i arbetet.

– Det skulle verkligen vara trevligt. När vi får chansen så vill vi erbjuda spelarna verktyg för att själva ändra metat. Det är bättre än att vi går in och gör ändringar i balansen mellan hjältar med avsikt att ändra metat. När vi såg över hennes förmågor så ville vi definitivt ge spelare fler möjligheter när det kom till att hitta svar på taktiker som dive och harassment, säger han.

LÄS MER: Linda och Kim listar sina guldkorn från esporthistorien

För de som velat klättra i rankerna med den svenske järnladyn har väntan redan varit lång. Snart får vi veta om Brigitte innebär den förändring som många hoppas på. Men ännu är det några veckor kvar.

– Vi försenar släppet av hjältar i tävlingsinriktat dels för att vi vill vara säkra på att de är rimligt balanserade och inte har några större buggar. Men också för att ge spelare chansen gott om tid att träna med hjälten i quick play eller custom games innan de är tillgängliga i den mer seriösa tävlingsmiljön, säger Geoff Goodman.

LÄS MER: Ding1: Danmarks statsminister omfamnar esporten – vad gör Löfven?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset