Djurparken är glada att Abuh är tillbaka.
Djurparken är glada att Abuh är tillbaka.

Det är inte så lätt att rymma från ett zoo. Speciellt inte om man är en galapagossköldpadda. Abuh hann bara 140 meter under sina två veckor i frihet.

Galapagossköldpaddan Abuh, 35, brukar få vandra fritt dagtid i djurparken Shibukawa Animal Park i Japan. Men den 1 augusti ville hon smaka på riktig frihet – och traskade ut ur parken, vilket fångades på övervakningskameror.

Abuh må vara bra på att gömma sig, men hon var lite för långsam för att lyckas med sin rymning. Två veckor senare hittade man den 55 kilo tunga sköldpaddan – endast 140 meter från djurparken, skriver Mashable.

Ett stort pressuppbåd samlades när Abuh transporterades tillbaka, men hon kände inte för att svara på några frågor. Djurparkspersonalen var dock glada.

– Vi är så lättade att hon kom tillbaka säkert. Hon är väldigt populär bland barnen. Vi kommer att försöka vidta nya åtgärder så att det här inte händer igen, säger Yoshimi Yamane, som jobbar på djurparken.

Djurparken erbjöd 500 000 yen, alltså över 36 000 svenska kronor, i belöning till den som kunde ge information om var Abuh befann sig.

LÄS MER: Video: här försöker pingvinerna rymma från ett danskt zoo

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Japan djur