Lunchen på McDonalds blev inte vad Jörgen Stattin hade tänkt sig. När han skulle ta en tugga av hamburgaren möttes han av en stor larv.

Jörgen Stattin var på en McDonalds-restaurang i Härnösand tillsammans med några vänner i söndags, som Aftonbladet var först med att berätta.

– Vi skulle käka en dagen-efter-burgare, säger Jörgen till Metro.

Han beställde in en av deras nya hamburgare. Efter första tuggan skulle han vrida lite på hamburgaren i pappret.

– Då såg jag hur det började röra på sig mellan brödet och köttet. Jag ställde ner burgaren och backade bakåt, jag höll på att kräkas, säger Jörgen Stattin.

De gick fram till kassan för att visa upp vad de hade upptäckt i maten. Reaktionen var inte riktigt vad Jörgen hade väntat sig.

– Den första killen i kassan sa: ”Oj, det här var den största jag har sett!” Min tanke var då, hur många har han sett?

Jörgen Stattin erbjöds en värdecheck som kompensation, men valde i stället att ta pengarna tillbaka. Något som även McDonalds pressjour bekräftar.

Han tror inte att han kommer att äta en hamburgare igen på länge. Jörgen Stattin tycker att det är konstigt att personalen kunde missa larven.

– Det var en larv i storleken av en treårings lillfinger. Ett par-tre centimeter och tjock, jättevidrig.

McDonalds tar mycket allvarligt på händelsen och kommer att följa upp det inträffade med leverantören, enligt tf presschef Håkan Ström.

”Salladen sköljs i stora kar hela fyra gånger och kontrolleras vid flera kontrollstationer innan den packas. Dessutom scannas salladen med en maskin som läser av färg och densitetsskillnader för att ta bort eventuellt felaktigt innehåll”, skriver han i ett mejl till Metro och passar på att be gästen om ursäkt för det inträffade.

Jörgen Stattins vän filmade larven (se nedan).

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset