Ja jag är kvinna, ja jag bär slöja, ja jag jobbar dag som natt, ja jag rider, ja jag pluggar, ja jag är thaiboxare, ja jag är fri och får göra vafan jag vill.

Nej jag har ingen press hemifrån, nej jag har inget emot homosexuella, nej jag har inget emot hundar bara för att jag inte äger en eller grisar bara för att jag inte äter en.

Nej jag har inget emot judar, kristna, buddister, hinduister eller andra religioner – för jag dömer inte en hel folkgrupp/religion efter vissa människors handlingar. Jag respekterar exakt alla religioner.

►LÄS MER: Kvinnan på t-banan iakttar mig – och skriker: "Öppna din väska!"

Ja man får gifta sig med vem man vill, ja det är din rättighet att få lov att ta av dig slöjan precis som det är min rättighet att ha kvar min, ja du får klä dig som du vill och nej jag dömer inte dig efter din klädsel eller hur du har valt att leva ditt liv, precis som jag får klä mig i det jag vill och inte bli dömd för hur jag har valt att leva. Nej jag tycker inte att du är en dålig eller mindre värd människa för att du har missbruksproblem eller ett funktionshinder, du är lika värd som alla andra.

Nej jag är ingen "specialmuslim", jag är som många andra men vi syns inte på din tv, vi hörs inte i din radio, vi hörs inte i din musik. Du har bara fått se och höra dåliga negativa saker som vissa folkgrupper/människor gör idag och som i media går under namnet islam och för dig som inte har fått känna mig, prata med mig kan jag förstå dig att du dömer så fort du ser mig. För du tänker tillbaka på skräcken som media har satt inom dig, men jag dömer inte dig, jag skyller inte på dig, för det är inte ditt fel.

LÄS MER: Boxningen har hjälpt mig överleva i ett rasistiskt samhälle

Precis som du inte vill bli dömd efter va en folkgrupp/människa gör, vill jag inte bli dömd för vad en annan människa/folkgrupp gör, för jag och du vi är inte farliga vi är lika men ser och tror olika. Det betyder inte att vi inte kan leva tillsammans eller respektera varandra.

Ge en chans innan du dömer, den du mest hatar kanske blir den du mest respekterar. Det handlar om förståelse och respekt, våga blandas med det okända, våga prata, våga fråga! Tusen gånger bättre än att gå runt med fördomar på grund av andra människors handlingar.

Sabbe, 20, Malmö

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik