Under torsdagen publicerades en viral bild som påstod att polisen i jämtland bara hade fyra polisbilar i hela länet under fredagen innan. Det stämmer, och innebar att ingen polis kunde vara på plats efter att en bil voltat.

"Det här är Jämtlands län. Ganska stort. Eller hur? I fredags larmades polisen till Rossön. Två kraftigt onyktra personer hade voltat med bilen i ett bostadsområde. Ingen polis kom.

Den här kvällen fanns det nämligen bara fyra polisbilar i hela detta område. En var upptagen med en drunkningsolycka i Östersund. En var upptagen med ett lägenhetsbråk i Bräcke. Två var behjälpliga vid en transport till Sundsvall.

Lever hela Sverige?"

Så lyder ett Facebookinlägg som publicerades den 24 september och vid skrivande stund delats över 5 000 gånger. Inlägget innehåller också en bild som visar hur stort Jämtland faktiskt är och hur stor del av Sverige som tagits upp av länet om det vore placerat i södra Sverige.

► LÄS MER: Nej, muslimer kräver inte att Tyskland ska stoppa Oktoberfest

När Viralgranskaren kontaktar polisens ledningscentral i Jämtlands län kan de inte ge ett tydligt besked om hur många poliser som faktiskt var på plats vid tillfället, och hänvisar till polisens lista över händelser.

Ett inslag från P4 Jämtland visar dock att det som påstås i Facebookinlägget stämmer. Polisen dök inte upp efter att ett vittne larmat om två kraftigt berusade män som voltat med sin bil eftersom de bara hade fyra polisbilar i hela länet.

– Jag förstår frustrationen. I fredags hade vi fyra polisbilar i länet och alla var upptagna. Vi har de resurser vi har och vi kan inte trolla med knäna, sa Patrik Filén som är Biträdande Chef för Länskommunikationscentralen i Östersund då till P4 Jämtland.

► LÄS MER: Nej, Alan Kurdis kropp blev inte flyttad för "bättre snyftbilder"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset