Jack Evans och George Harris fick till sist varandra, efter 54 år tillsammans.
Jack Evans och George Harris fick till sist varandra, efter 54 år tillsammans.

Efter över ett halvt sekel tillsammmans har de båda männen i 80-årsåldern äntligen fått varandra. Tack vare det historiska beslutet i USA:s högsta domstol kunde de äntligen gifta sig hemma i Dallas.

Jack Evans, 85, och hans numera äkte make, 82-årige George Harris har levt tillsammans i 54 år. Men inte förrän i går som de till sist kunde föreviga sin kärlek i ett giftermål.

LÄS MER: Vita huset i regnbågens färger – hyllade historiska beslutet

Tack var det historiska beslut som togs i USA:s högsta domstol i fredags, hade det homosexuella paret nu äntligen laglig rätt att gifta sig. Jack och George var först ut av alla samkönade par  att gifta sig i Dallas, Texas, rapporterar SVT. 

– Vi väntade ut Texas, säger George Harris till SVT, varpå Jack fyller i:

– Många av våra vänner har åkt till andra stater för att gifta sig men vi ville vänta på Texas. Du hade inte kunnat föreställa dig det här fö tio år sedan, säger Jack Evans.

LÄS MER: Ja till samkönade äktenskap i hela USA

De gamla paret är inte ensamma om att rusa till altaret efter beslutet. Enligt SVT rådet det nu bröllopsyra i USA och även i de delstater där samkönade äktenskap har varit lagliga en tid, firar folk genom att ta på sig sina vigselringar. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset