Jacky Pautonnier, 54, blev både misshandlad och bestulen på sin favorit-hatt av ett gäng unga killar som polisen nu jagar.
Jacky Pautonnier, 54, blev både misshandlad och bestulen på sin favorit-hatt av ett gäng unga killar som polisen nu jagar.

Jacky Pautonnier, 54, var på väg hem från en middag med vänner när han plötsligt blev attackerad av ett gäng unga män och slogs blodig och medvetslös. Anledningen: Han ville inte låna ut sin älskade hatt.

Det var för drygt en månad sedan Jacky utsattes den grymma misshandeln vid tågstationen Catford Bridge station i sydöstra London.

Fransmannen och e-cigarett-försäljaren var trött efter en lång ostätar-kväll med vännerna och beslöt sig därför för att ta tåget hem ensam. Men i stället för ett lugnt avslut på den trevliga kvällen förvandlades tågresan till en mardröm.

När han stod på plattformen och väntade in tåget närmade sig en ung man som hade lagt märke till hans höga hatt, skriver The Telegraph.

– Killen gick fram till mig och sa: ”Hej kompis, får jag prova din hatt”. Normalt sett skulle jag sagt ja men sättet han frågade mig på var inte särskilt trevligt så jag sade nej, berättar Jacky.

Det skulle han inte ha gjort. Tio minuter senare återvände killen med två vänner, som hoppade på hans tåg. Väl inne i vagnen började killarna håna honom och försökte ta ifrån honom hatten.

– Sedan puttade en av killarna in mig i väggen och sa: ”Du går mig på nerverna, varför låter du inte mig bara få prova din hatt”, säger han. Strax därefter förlorade han medvetandet.

Jacky vaknade sedan upp på golvet i tågvagnen, täckt i pöl med sitt eget blod. Han var helt sönderslagen och hade fått en fraktur i skallen. Hatten, som han bär varje dag och har blivit hans signum – var dessutom borta.

– Det är fruktansvärt. Jag har varit så ledsen sedan jag förlorade min höga hatt, säger han.

Efteråt misshandeln har han genomgått flera operationer för rekonstruera sitt sönderslagna ansikte. Nu söker polisen efter gärningsmännen, vars ansikten fångats på kamera vid tågstationen.

Medan Jacky tillfrisknar på sjukhuset kan han snart ha något att se fram emot. Efter incidenten har några eldsjälar nämligen startat en insamling för att kunna köpa Jacky en ny hatt.

Insamlingen hittar du här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset