Metros chefredaktör Staffan Erfors och Jacob Bursell.
Metros chefredaktör Staffan Erfors och Jacob Bursell.

Författaren och poddaren Jacob Bursell blir ny kolumnist i Metro. Han kommer att dela med sig av sina betraktelser av världsekonomin – men också lära ut "lite privatekonomiskt bondförnuft".

Jacob Bursell, 37, har jobbat som ekonomijournalist i flera år. Förra året gav han ut boken ”Risk”, som handlar om datoriserad aktiehandel, och i dag tar podden ”Kapitalet” upp det mesta av hans tid. Han driver också projektet ”Make it in Sweden”, en poddradio på arabiska med syftet att hjälpa nyanlända att hjälpa sig själva in i samhället.

Nu blir han kolumnist för Metro och temat blir ekonomi – i en bred bemärkelse.

– Det blir allt från privatekonomi till betraktelser av världsekonomin, entreprenörskap och företagande och kanske lite gnäll på våra politiker, säger Jacob Bursell.

LÄS MER: Jacob Bursell: Sverige borde hoppa på tåget med hyperloop

Vad vill du att man ska få för känsla när man läser dina krönikor?

– Förhoppningen är nog att man ska lära sig någonting nytt, i bästa fall få någon liten tankeställare och eventuellt också en förströelse.

Vad vill du lära våra läsare?

– Kanske lite privatekonomiskt bondförnuft, i den mån man saknar det. Men jag vill också ge en inblick i fenomen som man kanske inte reflekterar över dagligdags, till exempel sådant som pågår bakom kulisserna, spännande spännande affärsidéer eller intressanta personer som man kanske inte har funderat på att de existerar.

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen av Jacob Bursell.

– Jacob Bursell är en rutinerad ekonomijournalist med både bredd och spetskompetens. Det känns väldigt roligt att få honom till mediehuset Metro och hans kolumner på tisdagar ser jag bara som början på hans engagemang hos oss, säger Staffan Erfors.

LÄS MER: Emelie ”Ebbis” Roslund är ny kolumnist i Metro

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om ekonomi