"Jag gissar på att det är denna avhumanisering av muslimer som gör att folk tycker att det är helt okej att kalla mig 'arabjävel'", skriver Linn.

När jag gick i skolan och lärde mig att nazisterna röstades fram i Tyskland blev jag helt chockad och undrade hur det kunde hända. ”Varför gjorde ingen någonting?”, undrade jag. 

I dag förstår jag. Man hade förminskat judarna så pass mycket, kallade dem för en börda för samhället, en ohyra, ett folk som inte integrerade sig. Man utmålade dem som ett hot som gjorde att ”riktiga tyskar” inte fick jobb, som inte var som a­ndra tyskar och som inte värnade om det tyska. Jag ser samma retorik komma tillbaka. 

”Muslimerna är ociviliserade.” ”De tar våra jobb.” ”De är en börda.” ”De vill inte bli en del av det svenska samhället.” ”De vill ta bort allt det svenska.” Jag gissar på att det är denna avhumanisering av muslimer som gör att folk tycker att det är helt okej att kalla mig ”arabjävel”.

Vissa har helt enkelt slutat att se mig som en människa. Men tro mig, jag är en människa. Jag är inget monster. Jag är ­precis som du. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset