Rickard Andersson är trött på att bli kallad rasist. "Att jag har uppfattningen att alla de miljarder kronor som nu läggs på godtycklig invandring i stället bör läggas på bistånd och hjälp på plats, gör mig på intet sätt till rasist", skriver han.
Rickard Andersson är trött på att bli kallad rasist. "Att jag har uppfattningen att alla de miljarder kronor som nu läggs på godtycklig invandring i stället bör läggas på bistånd och hjälp på plats, gör mig på intet sätt till rasist", skriver han.

Tro inte att ditt hjärtas storlek ökar bara för att du försöker demonisera människor genom att kalla dem rasister. Att som Sverige säga "refugees welcome" för att senare neka hälften av de som gjort den farliga resan hit uppehållstillstånd är inhumant, skriver Rickard Andersson.

”Men Rickard, du är väl ändå lite halvrasist?”

Vad sa han? Påståendet gör mig helt ställd. Kommer inte för mig att säga något. Reser mig. Går skyndsamt och hämtar kaffe. Under tiden kaffet rinner ner i min kopp, vilket känns som en oändlighet, går min hjärna på högvarv. Vad tusan menar han? Menar han på fullaste allvar att jag har rasistiska åsikter? Hur kan det vara möjligt att han ens tänkt tanken? Vet han överhuvudtaget vad rasism är för något?

På inget sätt anser jag mig behandla människor olika beroende på hudfärg, etnicitet, kultur eller folkgrupp. Att jag har uppfattningen att alla de miljarder kronor som nu läggs på godtycklig invandring istället bör läggas på bistånd och hjälp på plats, gör mig på intet sätt till rasist.

LÄS MER: Vi behöver inte mer debatt – vi behöver lära oss lyssna

Att jag har uppfattningen om att det är skandalöst och inhumant att som ledare för ett land säga refugees welcome till drygt 160 000 människor som riskerar sina liv på havet, för att sedan ge avslag och skicka hem nästan hälften av dessa människor, istället för att avisera ett tydligt nej från början, gör mig på intet sätt till rasist.

Att jag på ett kraftfullt sätt kritiserar vissa kulturers värderingar när det gäller synen på kvinnan, synen på sexualitet, synen på barnens rätt i samhället och olika religiösa åsikter gör mig på intet sätt till rasist.

Att jag har åsikten att vissa kulturer och miljöer är bättre än andra när det gäller att skapa ett gott samhälle gör mig på intet sätt till rasist.

LÄS MER: Många står upp för yttandefriheten – men inte när det gäller SD

Jag är förbenat trött på de individer som utnämner sig själva till antirasister, och sedan döper människor som har en syn kring invandringsfrågor som inte stämmer överens med deras egen till rasister.

Det finns personer som behandlar människor sämre utefter biologiska eller kulturella värden, alltså rasister. Min erfarenhet säger dock att detta inte är utbrett vare sig i Sverige eller i min närmsta vänkrets. Jag upplever överlag Sverige och svenskar som toleranta, liberala, ödmjuka och generösa.

Släng inte ur dig rasist så fort någon ställer sig kritisk till invandringspolitiken som förs eller invandringen i stort. Att en medmänniska har en annan uppfattning än dig om hur invandring bör ske på bästa sätt är inte ett skäl för dig att polarisera debatten och stämpla en medmänniska som rasist. Och tro inte att ditt hjärtas storlek på något sätt ökar i kvadrat bara för att du försöker demonisera människor genom att kalla dem rasister.

Rickard Andersson
Ålder.
43 år gammal.
Utbildning. Ingenjör.
Gör. Egenföretagare i utbildningsbranschen.

LÄS MER: Vi har fortfarande en chans att stoppa Sverigedemokraterna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset