Sångerskan och DJ:n Denise Lopez älskar New York. En gång skickades hon hem från Tyskland av Dr Alban med blödande magsår.

Bästa resminnet …
– New York! Jag har varit där massa gånger men jag minns särskilt ett tillfälle, jag var väl 22–23 år. Vi var ett gäng tjejkompisar som åkte dit och landade på nyårsafton. Det var 15 grader varmt, men när vi vaknade upp morgonen därpå var det 30 minus. Vi sprang runt på en massa härliga klubbar, bland annat.

Värsta resminnet …
– Östtyskland i slutet av 1980-talet. Jag var bara 17 år och turnerade med Dr Alban. Det var smutsigt och maten var vidrig överallt. Dessutom var det superstressigt. Jag skulle ha stannat i två veckor men Dr Alban fick skicka hem mig till Sverige med blödande magsår.

Favoritresmål …
– Playa del Carmen i mitt andra hemland Mexi-ko. Jag brukar åka dit en gång varje år och hälsa på min pappa. Han bodde tidigare i USA men sålde allt och flyttade till det här semesterparadiset. Det är       otroligt vackert och passar verkligen alla, såväl ungdomar som barnfamiljer. Det är inte så exploaterat som många andra före detta fiskebyar i samma område.

Det packar jag alltid ner
i resväskan …

– Hudkrämer. Särskilt den sort som jag använder och som är svår att få tag på utomlands. Jag är dålig på att packa, det blir alldeles för mycket prylar i väskan och så glömmer jag alltid bort att man ju faktiskt shoppar en del på själva resmålet också.

Det första jag gör på
hotellrummet …

– Drar bort överkastet och sprutar desinfektionsmedel på fjärrkontrollen. Jag är otroligt hygienmedveten, klarar inte tanken på vem som kan ha varit där och kladdat före mig.  

Restipset …
– Kolla upp dina försäkringar. Ha hellre för mycket än för lite skydd. En gång blev jag svårt magsjuk på Bali och tack vare att jag hade så bra försäkringsskydd fick jag snabbt läkarvård. Jag bokades dessutom snabbt in på tidigare  flyg hem.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset