Kan snälla tanter som hänger på kalas påverka ditt studieval? 
Om du frågar Dogge Doggelito är svaret självklart, efter sitt tantmöte bestämde han sig för att plugga till präst. Metro Student tog ett snack med den upprymda studenten som redan kallar sig profet, precis efter att han klarat av sin första tenta om Gamla testamentet.

Press

Förra året fick rapparen Dogge Doggelito en hel del egentid över på kvällarna. Tankar om vad han skulle göra med sitt liv började dyka upp, och mitt i allting kom Dogge på att han alltid hade velat studera historia. Dessvärre visste han inte riktigt hur han skulle göra för att ansöka till kurserna.
– Räddningen blev en väldigt snäll tant, som jag träffade på ett kalas för en präst där jag skulle uppträda. Hon tyckte att jag skulle passa skitbra i prästyrket, men jag sa att jag redan var profet och inte behövde bli präst. Men sen insåg jag att kunskapen man får under utbildningen vore rolig att ha, så jag bestämde mig för att testa.

Den snälla tanten hjälpte Dogge att leta fram hans gamla betyg och att söka in. Förra ­sommaren fick han plötsligt sitt antagnings­besked, med information om att han kommit in. 
– Jag är ensamstående med fyra barn och har Dogge-karriären vid sidan om plugget, så jag var lite rädd för hur jag skulle hinna med allting. Det har ju gått en lång tid sedan jag pluggade sist. Men så fort jag började gå på föreläsningarna började jag känna hur sjukt kul det här faktiskt är. Nu springer jag till lektionerna, det är så häftigt!

Men efter studierna vill han inte arbeta som präst, det är mest kunskapen som Dogge vill åt. 
– Jag vill fördjupa mig i Bibeln, det är en historia med roliga farbröder och tanter och för mig som älskar historia passar det bra. För att hinna med allt krigar jag på som kung David. Att vara peppad är min viktigaste roll i livet, och det är min första prioritering. När jag har lagt barnen studerar jag efteråt. Att motionera och träna är också bra tips för att få det här lugnet, och att prioritera. Ge allt tid.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset