I kväll syns Lisette Pagler i panelen i ”Inför Eurovision song contest 2012”. För Metro berättar hon om fördelarna med att couchsurfa och varför Tokyo är hennes favoritresmål.

Bästa resminne...

– Jag var i New York för två somrar sedan med en kompis. Vi couchsurfade och bodde hos en tjej i Brooklyn. Hon gav oss jättebra tips, bland annat åt vi den bästa pekingankan någonsin i Chinatown, vi åkte till Coney Island och gick på en massa bra barer och klubbar. 

– Om jag rekommenderar couchsurfing? Ja, jag har haft couchsurfande gäster från sajten hemma hos mig. Man får använda sitt sunda förnuft. Det kan vara kul just för att man kan få speciella tips om resmålet.

Värsta resminne...

– Jag var på språkresa i Paris och hade höga förväntningar på staden men tyckte bara att den var rörig. Folk var otrevliga, killar kom fram och nästan tafsade och vi råkade ut för dålig service. Jag skulle gärna vilja ge Paris en andra chans och få uppleva den där ”Amelie från Montmartre”-känslan

Favoritresmål...

– Tokyo. Det är en sådan häftig blandning mellan högteknologi och gamla
traditioner. Det finns en vördnad där, jag har aldrig känt mig så respekterad som när jag varit där. Trots att det är en storstad är det ordning i kaoset, man tränger sig inte i köer och man får sitt betalkort tillbaka med båda händerna och en bugning. Jag mådde otroligt bra när jag var där för tre somrar sedan. 

Det packar jag alltid ner i resväskan...

– Pincett och en liten sax är alltid bra att ha i resväskan. Jag brukar packa tuggummi mot åksjuka också, de är bra om man ska resa länge.

Det första jag gör på
hotellrummet...

– Jag kollar om badrummet är fräscht och städat. Sedan kollar jag utsikten, slänger upp lite kläder och tar en dusch. Jag tycker ofta  att man blir dåsig när man flugit några timmar. Sedan drar jag ut på stan. 

Restipset...

– Resorb är bra att packa ner. Om man går på stan en hel dag är det lätt att man glömmer bort att dricka. Då kan det vara bra med ett glas resorb på kvällen. Jag försöker också att inte ta kort på allting som jag ser på en resa utan försöker att lita på mina minnen. Om man tar kort på allt kan man missa en del av upplevelsen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset