”Jag ska få den där zebran”
”Jag ska få den där zebran”

Hon har rappat på Grammisgalan med Tove Styrke, fått en klubbhit med remixen på Miike Snow-låten ”Animal” och samarbetat med Looptroop Rockers. Nu släpper munviga Ana Rab musik under egna namnet Gnucci.

Tjugofemåriga Ana Rab har svar på tal. Hon pratar snabbt och engagerat, och ibland överraskar hon sig själv med sina svar.

– På dansgolvet är dialogen genom kroppsspråket viktig. Visst skulle det vara tråkigt om alla sa samma sak muntligt? Det är på samma sätt på dansgolvet, om alla skulle uttrycka sig likadant med kroppen.

Under det senaste året har hon setts i en mängd olika samarbeten, senast med ”Idol”-favoriten Tove Styrke och låten ”Bad time for a good time”, då under det mer plojiga artistnamnet Gnucci Banana. Med sin excentriska personlighet och rappa tunga har hon blivit något av en undergroundstjärna i klubbkretsar. När hon nu släpper helt egen musik är det med lika mycket humor som attityd, och med en övertygelse om ett enat dansgolv.

– Jag vill nå ut till dem som inte är givna lyssnare och ha en publik som inte tror på utanförskap. På mina spelningar ska det vara ”kom en kom alla”, säger hon och påpekar hur viktigt det är att bjuda på sig själv för att nå ut.

– Jag har inte så mycket pengar så jag får anstränga mig för att verkligen få fram den jag är på scenen när jag ska göra en musikvideo. Jag kan inte rida in på en zebra. Jag har inte råd med en zebra. Min musik är ingenting utan mig som person.

Första singeln ”360 Donna” är redan ett säkert kort bland DJ:ar i sommar. Med kommande ep:n hoppas Ana Rab på sommarhit x4:

– Jag ska få den där zebran förr eller senare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset