Även om 20-åriga norskan Aurora inte är så ett stort namn i Sverige är hon med sin glittrande röst och säregna musikaliska talang på god väg mot stjärnorna både i hemlandet och i världen. Med Way Out West är det hög tid att få det svårcharmade grannlandet Sverige på fall.

- Kanske får jag klä ut mig till karaktärerna i min favoritserie "Fanny och Alexander”. Eller så får jag lära mig att stå på händer när jag sjunger. Det kanske impar på svenskarna!

Du blev upptäckt på musiksidan Soundcloud för knappt två år sedan och nu turnerar du på tunga festivaler runtom i Europa. Känns det inte lite overkligt?

- Ja! Väldigt konstigt. Jag trodde aldrig att det här skulle bli mitt första jobb precis. Det är spännande och skrämmande på samma gång, Alice i Underlandet skulle nog förstå vad jag menar.

Du blev känd så snabbt och har hållt igång sen dess. Har du ens hunnit vara på en festival som besökare?

- Nej, aldrig! Skulle så gärna vilja när jag hinner. Verkar så härligt att gå runt i en bubbla full med all möjlig musik och konstiga människor.

Du brukar liknas vid Sia, som ju också spelar på festivalen. Är hon en inspiration för dig?

– Nej! Visste inte ens vem hon var innan ”Chandelier”. Tror folk bara säger så för att vi har kort blondt hår båda två. Men det har jag haft jättelänge, enda sen jag råkade klibba tuggummi i det och fick klippa av det.

Jo. En sista fråga. Du har sagt en gång att du samlar på nattfjärilar. Gör du fortfarande det?

– Japp! Nu har jag 23 stycken. Och en tusenfoting!

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset