Det var inte alls länge sen jag verkligen vägrade. Som jag satte mig på obstinat­tvären och fnös ”Död åt svennelivet, död åt fredagsmys, död åt folk som vill ha det där trääigt vanligt trååkiga”. Plötsligt har någonting hänt. Det kittlar och det skrämmer.
Jag må vara åttiotalisten personifierad – ständigt suktande efter uppmärksamhet, kickar, snabb tillfreds­ställelse ... Men senaste månaderna har mina våtdrömmar om takvåningar i New York och skön barnlöshet bytts mot radhusvisioner och fantasier om halvhippa gravidtunikor. Jag vill ha ett lugnt, tryggt och mysigt familjeliv, jag vill ha allt det där trääigt vanligt trååkiga! Jag vill ha det jag förra året bara såg i mina värsta mardrömmar. Mognad, ordet smakar helt okej i munnen, lite beskt men okej. Kan det vara den som kommit krypande? Är jag typ vuxen nu? Är det så här man blir då?

Ser det redan framför mig: Jag och min fina karl bygger kärnfamilj i lagom dyrt bostadsområde. Han får ett eget musikrum och jag en skrivarlya, vi bråkar lite om vems rum som ska vara var. Jag har fogloss­ning, men de på BVC lugnar och skriver ut något bra. Jag skriver barn- och ungdomsböcker och har bytt ungdomsmedierna mot Mama eller Amelia. Vi döper våra knoddar till något kompromissat fräckt, typ Minja/Caspar/ Elvis/Freja. Sen kanske vi skiljer oss för att förverkliga oss själva på var sitt håll, när ungarna skrikit ”Fyy fan vad vi ee braa” i vita mössan.

Undrar hur det blir sen, då när min narcigeneration ska göra allt det där svennigt vanliga. Kommer bli latte­päron vi med? Undrar om vi också kommer lyxa till det med Marimekkoservetter då och då. Byter vi Thailand mot Kroatien för att det är kortare flygresa med rastlösa ungar? Kommer vi mest bli som föregående generationer (fast med mobilbloggar)? Eller är det mest jag som kommit på mig själv med dessa framtidsvisioner? Vill de allra flesta andra fortsätta resa runt halva året och/eller driva pokerföretag/modebloggar/ andra lukrativa ”singelkarriärer”, såna som kräver oerhörd flexibilitet och därmed ett liv ganska långt från mina nyfödda våtdrömmar?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset