Aleks skäggväxt är relativt ny. ”Jag skaffade mig skägg när jag var i slutfasen med skivan. Slutspelskägg fick jag höra att det kallas”, säger han.
Aleks skäggväxt är relativt ny. ”Jag skaffade mig skägg när jag var i slutfasen med skivan. Slutspelskägg fick jag höra att det kallas”, säger han.

Aleks började spela in sin musik redan på fritidsgården. Nu släpper han debuten ”Inte längre fiender”.

För sju år sedan tog Aleksandar ”Aleks” Manojlovic, 29, ton på skiva för första gången. Det var tillsammans med kompisarna Ison & Fille på deras andra skiva.

Sedan dess har han gjort flera gästspel på kompisars låtar. Tankarna om att göra en egen skiva föddes på allvar för två år sedan.
– Jag ville känna att jag hade åstadkommit något. Jag vill kunna lämna något efter mig, säger Aleks.

Nu släpper han ”Inte längre fiender”, ett färgstarkt album med självutlämnande texter.
– Det mesta på skivan är självupplevt men vissa låtar är överdrivna, säger Aleks.

På albumet finns verk som han skrivit de senaste tio åren.
– Även i jobbiga stunder när jag känt mig ensam har det kommit melodier i mitt huvud. Jag känner ett ansvar gentemot mig själv att göra något utav det, säger han.

Skivans sista låt heter ”Fruängen”, närförorten till Stockholm där Aleks har bott en stor del under sin uppväxt.
– Fruängen betyder mycket för mig. Jag kallar det för ”twilight zone”. Det är en slutstation men inget miljonprogram. På 90-talet samlades alla längs röda linjen på ungdomsgården som fanns där då. Där jag lärde jag känna mycket folk, säger Aleks.

Det var också på en fritidsgård som Aleks gjorde sina första studioinspelningar.
– Jag vill ge ett stort shout out till Jörgen som skötte studion på Skärholmens fritidsgård. Jag tycker synd om honom, han var hårdrockare men jag och mina kompisar ville bara rappa. Han hade stort tålamod med oss.

Aleks jobbar redan på nästa skiva.
– Förhoppningsvis kan jag släppa den redan nästa år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset