Ralf Edström packar så lite som möjligt men skriver checklista ändå. Slappar helst i Västindien med en pilsner och sudoku.

Ralf Edström.

 Bästa resminnet …

– Det var väl när jag och min fru åkte till Barbados och Tobago, en vecka vardera, någon gång på nittiotalet. På Barbados var det fart och fläkt medan Tobago var lugnt. Vi var ute och fiskade och jag fick en barracuda. Den lämnade vi till båtgubben eftersom det var lite svårt att ta med fisken till hotellet och be dem tillaga den. 
 
Värsta resminnet …
– Hurghada i Egypten. De ska göra affärer på precis allting. Man fick inte ta in någonting på hotellet efter att ha handlat utan det skulle ställas i receptionen, sen led man ständig risk för magsjuka, och sista dagen när jag skulle på toaletten stod en person där och ville att jag skulle köpa toalettpapper. Då blev jag förbannad.
 
Favoritresmål …
– Jag vill utforska Västindien mer, öar som Aruba och Dominikanska republiken skulle vara intressant att åka till. Mest för att slappa. Jag gillar i och för sig att fiska så det är inte fel med en fisketur, men annars är jag inte så aktiv när jag är på semester. Löser korsord och sudoku, tar en pilsner i skuggan. 
 
Det packar jag alltid ner 
i resväskan …
– Ja det blir naturligtvis en sudokubok och kors­ordstidningar. Men annars så lite som möjligt. Är det varmt så behövs det inte så mycket mer. Kanske en rakhyvel kan vara bra att ha med sig även om det är jävligt skönt att slippa raka sig ibland också.
Det första jag gör på hotellrummet …
– Är att noggrant hänga upp alla kläder och lägga upp alla grejer på toaletten samt kolla alla kanalerna på teven. Jag vill packa upp så fort som möjligt. Sedan är det viktigt med sängar, de får inte vara hängmattor eftersom jag är ganska lång och har problem med ryggen.
 
Restipset …
– Jag tycker att man ska planera. Ha en checklista på vad man behöver ha med sig, och beroende på vart man ska resa kolla upp vaccinationer. Ta reda på vilket mobilbolag som gäller i det landet för att inte få en riktig snyting när man kommer hem och får räkningen – jag vet kompisar som råkat ut för det.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset