Jerry Tollbring vid tisdagens upptaktsträff inför seriepremiärerna i handboll.
Jerry Tollbring vid tisdagens upptaktsträff inför seriepremiärerna i handboll.

OS i Rio de Janeiro blev en personlig succé för Jerry Tollbring.Proffslivet i Europa får dock vänta – Kristianstads vänstersexa jagar först och främst ett tredje raka SM-guld.– Vi kommer att bli bättre och bättre, säger 20-åringen.

Kristianstad har dominerat svensk herrhandboll de senaste säsongerna med två raka SM-guld och fyra finaler de senaste fem åren. Är det bra för svensk handboll?

– Nja, det är väl bra, men samtidigt vill man ju att det ska vara något mer lag också, som har samma förutsättningar. Det skulle vara kul, säger Kristianstadsspelaren Jerry Tollbring.

Svensk målkung i Rio

Vänstersexan gjorde en succéartad insats under sin egentliga mästerskapsdebut vid OS i Brasilien (han blev inringd för ett kort EM-inhopp i Polen). Tollbring, som fyller 21 år nästa vecka, blev svensk målkung med 27 fullträffar på fem matcher. Kantspelaren satte 15 av 16 straffar och missade faktiskt enbart tre avslut på hela turneringen.

– Ja, det gick ju bra. Men jag fick ju lägga straffarna också. Men det var kul att få bo i OS-byn och testa på allt runt omkring. Sedan gick det ju bra för mig personligen.

För Sverige som lag gick det dock sämre. Blågult kom aldrig vidare från gruppspelet.

– Ja, det var ju lite tråkigare. Det hade varit roligare om det hade gått bättre för laget än för egen del.

Kristianstad har i år nästan ett helt nytt lag, men Tollbring, som gör sin tredje säsong hos skåningarna, tror att laget kommer att vara slagkraftigt även denna säsong.

– Vi håller på och försöker spela ihop ett nytt lag. Vi har haft bra resultat under försäsongen, men det kan bli bättre. Och jag tror att vi kommer att bli bättre ju längre säsongen håller på, säger Jerry Tollbring.

Utgående kontrakt

Själv sitter han på ett utgående kontrakt. OS-succén och en framträdande roll i Champions League-laget Kristianstad borde vara ett helt okej skyltfönster för ett framtida utlandskontrakt.

– Jag tänker inte så mycket på det. Jag får göra det bra i Kristianstad, jag har visat i landslaget att det gått rätt bra och sedan får jag göra det i Champions League i år igen, säger Jerry Tollbring.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset