Astrid Lindgren dog 94 år gammal 2002. År 2018 väntas filmen om hennes liv ha premiär.
Astrid Lindgren dog 94 år gammal 2002. År 2018 väntas filmen om hennes liv ha premiär.

Nu finns en planerad inspelningsstart för filmen om Astrid Lindgrens liv rapporterar Expressen. Produktionsbolaget söker nu efter rätt person att spela Astrid. Det här är vad som krävs för att söka.

Redan nästa helg hoppas produktionsbolaget Nordisk film som ligger bakom filmprojektet att de ska hitta den person som kan spela Astrid skriver Expressen.

Produktionsbolaget kommer då att hålla en casting på Teater Kompani1 på Östermalm i Stockholm. Kvinnor mellan 18 till 25 år som kommer från södra eller mellersta Sverige är välkomna.

► LÄS MER: Quiz: Kan du låtarna i Astrid Lindgrens sagor?

"Vi söker en skådespelerska som kan gestalta den unga Astrid Lindgren i en biografisk hyllningsfilm om hennes ungdom. Astrid finns i hela svenska folkets hjärta, men också i hjärtan långt utanför våra gränser. Historien om hennes liv är en stark och berörande berättelse, som vi ska göra allt för att berätta med omsorg och insikt” skriver bolaget i en kommentar.

Bakom filmens regi står Pernille Fischer Christensen. Manuset har hon enligt tidingen skrivit tillsammans med Kim Fupx Aakesson. Inspelningsstarten är planerad till februari nästa år och premiären är planerad till början av 2018.

► LÄS MER: Astrid Lindgrens sagor på Spotify

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset