Jakten på Stockholmaren som vann 152 miljoner kronor fortsätter. Svenska spel har ett år på sig att jaga – efter det brinner vinsten inne. "Jag tror fortfarande han inte har någon aning om det här", säger spelambassadören Pierre Jonsson.

TT Bild

Det var i onsdags som mannen från södra Stockholm tog hem drömvinsten på 152 miljoner kronor på lotto – den tredje största Svenska Spelvinsten någonsin.

Då mannen spelade via nätet så vet Svenska spel vem personen är, men har fortfarande inte lyckats få tag på honom.

– Jakten fortsätter. Än så länge så har personen inte hört av sig till oss och vi har inte lyckats få tag på honom. Men vi jobbar verkligen intensivt på det, säger Pierre Jonsson, spelambassadör på Svenska spel.

Vinnaren har ett år på sig att hämta ut vinsten – annars brinner den inte.

Men att det skulle hända är ganska osannolikt.

– Vi har ju ganska gott om tid på oss att få tag på personen. Och att en sådan stor vinst inte hämtas ut, det har aldrig hänt tidigare, säger Jonsson.

LÄS MER: Drömresan får vänta för vinnaren.

– Jag tror han helt enkelt inte känner till vinsten. Ibland är det en del vinnare som är ganska coola och väntar med att höra av sig, men inte när det gäller så här mycket pengar. Det kommer nog bli en rejäl överraskning för honom.

Men det har tidigare hänt att vinnare som bara haft spelkvitto missat miljonvinster.

– Den största vinsten vi haft som aldrig hämtades ut var på 10 miljoner kronor. Det är riktigt, riktigt tråkigt när det händer, Jonsson. 

LÄS MER: Det här kan vinnaren göra för 152 miljoner kronor. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset