Tyra, 1, tappade sin nalle under en promenad på Kungsholmen. Några dagar senare var hennes försvunna gosedjur en världsnyhet.

I onsdags förra veckan upptäckte Kristin Blomqvist att dottern Tyra, 1, tappat sin nalle under en barnvagnspromenad på Hantverkargatan på Kungsholmen. Hon satte då upp en efterlysning i närområdet i hopp om att någon skulle höra av sig.

– Jag tänkte att jag sätter upp lite lappar för att se om någon hade sett den, säger Kristin.

Genomslaget blev betydligt större än hon någonsin kunnat tro.

Efter att Södermalmspolisen fotograferat lappen och lagt upp en efterlysning på sitt officiella Facebookkonto spred sig efterlysningen som en löpeld i sociala medier. 

Nyheter 24 var först att rapportera om det försvunna gosedjuret och tillslut blev det även en världsnyhet som bland annat återberättats av amerikanska Fox och Huffington Post.

– Det var lite oväntat. Jag hade ju bara satt upp en lapp på Kungsholmen, säger mamma Kristin.

Men trots det stora engagemanget har nallen ännu inte återfunnits. Däremot har flera hört av sig och velat ge Tyra andra gosedjur.

– Hon har ju saknat nallen och letat efter den. Men nu har vi prövat med andra nallar som trots allt har funkat ganska bra, säger Kristin och tillägger att man gärna får höra av sig om man hittar den försvunna nallen.

Kritik mot polisens engagemang

Kritiken lät inte vänta på sig efter att polisen engagerat sig i jakten på Tyras försvunna gosedjur. Men Peter Magnusson, chef för poliskontoret Slussen, tvekade inte att lägga upp efterlysningen.

Vad anser du om kritiken?

– Det tar mig två minuter av min lediga tid, och om det kan hjälpa henne att få tillbaka hennes nalle så visst, varför inte, säger han.

Urban Brådhe
Jakten på Tyras nalle blev en världsnyhet

Tyras nalle blev världsnyhet. Lite oväntat, tycker mamma Kristin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset