Jamaica söker pengar för sitt OS-lag i bob TT
Jamaica söker pengar för sitt OS-lag i bob TT

Soliga Jamaica kommer att tävla i bob i OS i Sotji. I helgen kvalificerade sig laget till vinter-OS. Och de kan få hjälp att komma dit av en knäpp hund.

Doge är ett så kallat internet-meme som går ut på att montera text på dålig engelska i en bild av en hund av rasen Shiba-inu.

I filmen ”Cool Runnings” från 1993 får vi följa Jamaicas boblag när de kämpar sig till OS. Den är baserad på en sann händelse – ett jamaicanskt boblag tävlade i Calgary 1988. 
 
Nu har ett tvåmannalag med veteranen Winston Watt i spetsen och sprinter Marvin Dixon som motor kvalificerat sig till OS. Watt, 46, som egentligen drog sig tillbaka från bob-scenen för ett årtionde sedan, har dragit igång satsningen och trots att han vbidragit med egna pengar behövs drygt en halv miljon kronor för att få släden till startlinjen. 
 
Laget söker nu stöd via en Paypal-knapp på sin webbsida och med tanke på spridningen av nyheten om vad som skulle kunna bli ”Cool Runnings 2” är utsikterna goda att Jamaica kommer ha en tvåmannabob på plats i Sotji om några veckor.

Användare av skämtvalutan Dogecoin – som är en parodi på nätvalutan Bitcoin med nätfenomenet Doge som symbol – har redan samlat ihop motsvarande 160 000 kronor för att skicka Jamaicas bob till OS.


 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset