På förskolan i Norrköping försvann plötsligt James, 2,5 år. När han kort därefter hittades av personal hängde han medvetslös med snöret från en rullgardin virat runt halsen. James fördes i ilfart till sjukhus och för hans föräldrar väntade några skräckfyllda timmar av ovisshet.

Privat

James fick stanna ett dygn på sjukhuset men har nu fått åka hem med mamma och pappa. 

Under onsdagen försvann James, 2,5 år, från de andra barnen som samlats för fruktstund. När personalen upptäckte att han saknades började de genast att leta och en kort stund senare hittades James med ett rullgarinssnöre virat runt halsen, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om. Han var medvetslös och blå i ansiktet. 

– Min sambo ringde till mig och skrek att jag måste komma och hämta henne. Vi kom fram till akuten ungefär samtidigt som ambulansen och en sjuksköterska sa att en massa läkare väntade på oss, säger pappa Andreas Karnevald till Aftonbladet. 

När föräldrarna fick se sin son på sjukhuset krampade James händer och fötter. 

– Vi fick ingen kontakt med honom överhuvudtaget. Ett tag pratade läkarna om att de ville frysa ner hans hjärna för att minska risken för hjärnskador. Men de valde att avvakta och i stället söva ned honom, Andreas Karnevald till Aftonbladet. 

LÄS MER: Fyraåring glömdes kvar på förskolan

James somnade och vaknade om vartannat men slutligen slog han upp ögonen och utbrast ”Bamse!”. 

– Då förstod vi att han var med igen och vi fick lite nytt hopp. För James är det bara Bamse och Zlatan som gäller så det gav oss ett skönt tecken på att han var okej, Andreas Karnevald till Aftonbladet. 

James ska inte ha drabbats av några komplikationer och efter ett dygn på sjukhuset fick familjen äntligen åka hem igen. 

– När vi kom in till akuten var det frågan om liv eller död. Senare blev det en fråga om han skulle få hjärnskador eller inte. Hade han hittats några sekunder senare hade han fått det, Andreas Karnevald till Aftonbladet. 

Flera i personalen på förskolan besökte James på sjukhuset och har haft bra kontakt med föräldrarna. Samtidigt ifrågasätter Andreas Karnevals säkerheten på dagens förskolor och menar att sådana här saker inte ska kunna hända. James mår efter omständigheterna bra. 

Metro har varit i kontakt med förskolan som bekräftar händelsen samt varit i kontakt med James pappa Andreas Karnevald som har gett sitt godkännande till artikeln. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset