Jan Björklund är besviken på Moderaterna, skriver han i ett internt mejl.
Jan Björklund är besviken på Moderaterna, skriver han i ett internt mejl.

“Besviken på Moderaterna”. Så lyder rubriken i ett internt mejl till Liberalernas partimedlemmar – signerat partiledare Jan Björklund. 

I måndags meddelade talmannen Andreas Norlén att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ska prövas som statsminister i riksdagen i början av nästa vecka.

Nu uttrycker allianskollegan Jan Björklund besvikelse över Moderaternas hantering av regeringsuppdraget, skriver Expressen.

LÄS MER: Kristersson (M) vill ha med hela alliansen 

Björklund: Besviken

I ett mejl till partimedlemmarna, med rubriken “Besviken på Moderaterna”, motiverar Jan Björklund partiets hållning:

”Jag är besviken över att Ulf Kristersson sagt nej till att låta Annie Lööf sondera möjligheten för Alliansen att bilda regering med stöd av Miljöpartiet, istället är Moderaterna och Kristdemokraterna beredda att göra sig beroende av Sverigedemokraterna”.

Vidare framhåller Jan Björklund att för Liberalerna är prioriteringen den motsatta: de samarbetar hellre med Miljöpartiet än med Sverigedemokraterna.

”En Alliansregering som tillträder utan stöd över blockgränsen kommer att ge Sverigedemokraterna en stark utpressningsposition.”, skriver han.

LÄS MER: Så ser nya riksdagen ut – de är äldst och yngst

Vill inte regera med stöd av Mp

KD och Moderaterna motsätter sig däremot beskrivningen att man har stoppat Annie Lööf från att sondera, och menar att det är något hon hade kunnat göra i egenskap som Centerpartiets ledare – men inte för Alliansen ifall utgångspunkten är att skapa en regering med stöd från Miljöpartiet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset