Dagen efter att någon stulit hennes cykel bestämde sig Jannica för att varna personen i en grupp på Facebook eftersom hon inte ville att tjuven skulle skada sig på den rangliga cykeln.

När Jannica Nordin, 23, skulle cykla hem i lördagsnatten från sin kompis i Falun upptäckte hon att cykeln var borta. Men hennes reaktion var inte den som kanske förväntas av någon som just blivit bestulen.

– Helt ärligt så sa jag: Den är äntligen borta! så gav jag en ”high five” till min kompis, säger Jannica Nordin.

– Jag har inte låst den på en och en halv månad för jag hoppades att den skulle bli stulen. Den stod till och med på tågstationen i en vecka, men ingen tog den.


►LÄS MER: Kristoffer fann sin stulna cykel på nätet – stämde träff med säljaren

Men när hennes önskan äntligen gått i uppfyllelse var det ändå något som inte kändes rätt. Hon ville helt enkelt inte att tjuven skulle skada sig på hennes rangliga cykel – inte ens en cykeltjuv förtjänar det, skriver hon – så hon bestämde sig för att varna tjuven i ett inlägg på Facebook för den trafikfara som cykeln kan utgöra , vilket även Dalarnas tidning skrivit om.

”Till den som stal min vackra lila cykel igår - cykla inte på den!! Den här cykeln är livsfarlig och kommer troligen döda dig. Båda däcken är lösa och rör sig både sidledes och framlänges, kedjan hoppar hela tiden och ofta i nedförsbackar… hela ramen på cykeln är sne vilket gör att pedalen slår i ramen då och då och förra veckan testade jag att cykla utför en trapp med den vilket bara gjorde situationen värre.”


►LÄS MER: Cykelannons stoppas av Blocket – för att den beskrevs som "tjejkörd"

Innan cykeln försvann hade Jannica Nordin funderat över andra alternativ, för att sälja den var det inte tal om.

– Jag hade tänkt ge bort den i en bytesgrupp, eller byta mot en påse ostkrokar, men jag hann inte.

Nu planerar hon i stället att investera i en ny och fullt fungerande cykel, men hon är ändå lite ängslig över att hennes gamla kanske inte helt är ute ur hennes liv, trots allt.

– Alltså jag är faktiskt lite orolig att den ska komma tillbaka nu eftersom det blev värsta grejen av det, jag är lite rädd för det. Men då tror jag bara att jag ignorerar den.

►LÄS MER: Cykeltjuvens lapp till Unn: ”Förlåt, förlåt, förlåt”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset