Pontus Jansson har många beundrare i Leeds.
Pontus Jansson har många beundrare i Leeds.

En het kärlekshistoria har flammat upp i norra England.Den mellan Leeds-fansen och Pontus Jansson.– De är glada att ha mig där och jag är glad att vara där, säger landslagsmittbacken, som just nu bara är på lån från italienska Torino men som hoppas få bli Leeds spelare på riktigt.

Elva omgångar in på säsongen i den engelska andradivisionen The Championship har nästan alla av Leeds supportrar låtit sig förföras av den reslige svensken.

På läktarna sjungs det sånger om att han inte skulle dra sig för att nicka tillbaka en tegelsten om den kastades mot honom. Och internet fylls av klipp där han tacklar och bryter och spelar med pondus, Pontus.

– Jag känner mig hemma, säger han. Det har varit många såna klipp som kommit upp, där jag har varit med i sekvenser i matcherna. Det handlar väl först och främst att vi har vunnit matcherna och att jag har gjort det bra.

"Går bra"

Fotbollslivet är bra mycket roligare för honom nu än vad det var den sista tiden i Italien.

– Så klart. Det är matcher hela tiden och det går bra och vi vinner. Det är klart att livet leker.

I landslaget har han fått stå tillbaka till förmån för Victor Nilsson Lindelöf som den senaste tiden verkat ha spelat till sig en startplats bredvid givne lagkaptenen Andreas Granqvist.

"Bad alla dra åt helvete"

25-årige Jansson tillhör fortfarande Torino, men hoppas att Leeds ska köpa loss honom när låneperioden går ut i höst. Avslutet i Italien blev trist, med en havererad kontraktsförhandling.

– Vi bytte tränare och vi bytte system. Och min kontraktssituation blev fel. Det drog ut på iden och till slut så drog de tillbaka det och jag blev förbannad och bad alla dra åt helvete och då blev det som det blev. Men jag har försökt att lägga det bakom mig. Jag hade två fantastiska år där och har blivit en bättre fotbollsspelare av det, och också en bättre person. Jag har mognat som fan.

– Bara hoppas att jag är Leedsspelare så snart som möjligt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset