Pontus Jansson bidar sin tid.
Pontus Jansson bidar sin tid.

Älskad av fansen, uppskattad av klubben och i en form som aldrig förr. Pontus Jansson har hittat rätt i fotbollslivet.Då pratar vi om Leeds.I landslaget är det tuffare.– Jag vet att jag är nära. En skada eller avstängning så är det min chans, säger Jansson.

Utlåningen från Torino i Serie A till Leeds i engelska andraligan har fått fart på skåningens karriär. Han spelar regelbundet och gör det på ett sätt som fått Premier League-klubbar att allt oftare titta närmare på mittbacken.

Men i landslaget står kaptenen Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf i vägen. Något Jansson inte uppskattar men fullt ut accepterar.

"Får kriga på"

– Jag är 25 år gammal, har tagit en plats i truppen och är en viktig del av laget. När jag får chansen på planen så kommer jag att ta den. Granqvist kan väl inte hålla på i all evighet. Jag får väl kriga på tills han lägger skorna på hyllan, säger Jansson och flinar.

– Nä, men... jag vill bara att det ska gå bra för Sverige. Det är klart att jag vill spela, men jag litar på att Janne (förbundskaptenen Andersson) tar rätt beslut.

Känns det surt att det är så hård konkurrens bland mittbackarna nu med tanke på att du är i ditt livs form?

– Det får man acceptera. Jag kan tänka mig att det fanns en del anfallare som var i sitt livs form som kände likadant när Zlatan spelade, men det är en del av fotbollen, det är så det är.

Mötte Frankrike 2014

För snart två år sedan fick han chansen bredvid Andreas Granqvist i vänskapslandskampen mot Frankrike i Marseille.

– Tuff match, mycket att göra, de kom med ganska ordinarie lag och vann efter ett sent mål. Jag tycker att vi stod upp rätt bra, försvarade bra, skapade inte så mycket, men det finns nog delar vi kan ta med från den matchen. Främst vad vi ska göra när vi har bollen, säger Jansson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset