Är du trött på skitburgare? Då har du inte smakat Mitsuyuki Ikedas burgare, som är gjorda på riktig människoskit.

Han poserar stolt på bilder med en påse med texten "shit burger" skrivet på. Mitsuyuki Ikeda har blivit en världsnyhet med sin artificiella köttburgare och på flera håll på nätet skrivs det nu om inslaget. Det som de flesta fascineras av är ursprunget till burgaren. Proteinet är nämligen extraherat ur avföring.

I ett Youtube-klipp beskriver forskaren processen. Både lipider och proteiner extraheras ur lera hämtat från avlopp, det vill säga avföring. När den vispats till ett köttliknande material görs den mer aptitlig med hjälp av soja och sås.

Priset på det konstgjorda köttet är dock 10 till 20 gånger högre än för vanligt kött i dagsläget. Men Mitsuyuki Ikeda menar att priset kommer att gå ner när det är färdigt för marknaden.

Det är inte alla som vill tro på klippet: "Är det redan 1 april?", skriver några i kommentarsfältet på Youtube.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset