Jeanette Rönnberg blev väldigt illa berörd när hon hittade katterna.
Jeanette Rönnberg blev väldigt illa berörd när hon hittade katterna.

Jeanette Rönnbergs, 46 år, jakt på svamp slutade inte som hon hade tänkt sig. Precis vid en skogsglänta gjorde hon en fasansfull upptäckt – fem döda katter. ”Det var hemskt, jag blev så ledsen”, säger Jeanette.

Privat

Fyra av katterna låg precis intill varandra. Den femte låg några meter bort.

Det var i tisdags kväll som Jeanette Rönnberg från Kramfors begav sig ut för att plocka svamp. Jakten tog dock slut när hon kommit tio meter in i skogen där hon hittade fem döda katter, till synes dumpade, skriver Allehanda.

– Jag tänkte bara ”nej, nej”. Jag blev ännu mer förskräckt när jag kollade närmre på dem och såg att de hade vidöppna ögon och munnar. Dessutom blödde de från öronen, som om de hade inre blödningar. Man såg att katterna inte hade dött av sig själva, säger Jeanette Rönnberg till Metro.

Jeanette som är en ”riktig kattälskare” tog väldigt illa vid sig av upptäckten.

– Jag har haft egna katter så länge jag kan minnas, jag tänker på om samma sak hade hänt dem. Den eller de människor som ligger bakom det här kan inte ha någon som helst respekt för djur, säger hon.

LÄS MER: Mannen dödade 22 katter – nu döms han till fängelse

Efter att ha hittat katterna skrev Jeanette Rönnberg ett Facebook-inlägg där hon beskrev händelsen och lade upp en bild. Inlägget har delats över 1 700 gånger.

– Det visar att folk är upprörda. Jag hoppas att den som gjorde det här får se inlägget och mår dåligt över vad han eller hon har gjort.

Enligt Länsstyrelsen i Västernorrland behöver katternas död inte nödvändigtvis betyda att ett brott har begåtts.

– Det är faktiskt så att man får avlida katter själv så länge man gör det på rätt sätt och behärskar avlivningsmetoden. Men katterna får inte utsättas för onödigt lidande, säger djurskyddshandläggaren Emelie Bäckström till Sundsvalls tidning.

LÄS MER: Därför är det olagligt att lämna katten ensam

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur