Varje vecka glömmer Jenny vem hennes pojkvän är. Men urklippsboken där deras finaste stunder sparats hjälper henne att minnas och gör att hon blir kär i Stuart om och om igen. Det här är verklighetens ”50 first dates”.

Caters

Jenny Gisby, 20, från Nottingham i England lider av en åkomma som gör att hon ungefär en gång i veckan vaknar upp helt utan minnen. 

– Allt började när jag kollapsade på jobbet. Min chef ringde en ambulans och jag låg i koma i flera dagar. Jag kan vakna efter en natts sömn utan att minnas vem jag är eller vem min pojkvän eller mina föräldrar är, säger hon till Caters News.

Hon berättar att hon ofta blir arg, rädd och irriterad för att hon upplever att alla runt henne är främlingar.  Men nu har hon kommit på ett sätt att hjälpa sig själv att minnas och att göra bördan för hennes nära och kära lättare.

I en urklippsbok har hon bilder och minnessaker från hennes bästa stunder med pojkvännen Stuart. Normalt börjar hon bit för bit återfå minnet en halvtimme efter att hon vaknat, men urklippsboken hjälper till att snabba på processen, menar hon. 

– När jag väl minns är det fantastiskt att kunna bevittna alla mina och Stuarts minnen igen. Det är som att jag blir förälskad i honom om och om igen, säger hon till Caters.

Stuart är också med och lägger in bilder på platser som de besökt tillsammans. 

– Det var en jättebra idé från Jenny och vi använder den varje vecka för att vara säkra på att hon aldrig glömmer vad vi gjort tillsammans. 

Kärlekshistorien är som hämtad ur filmen ”50 first dates”. Där lider Lucy (Drew Barrymore) av tillfällig minnesförlust som gör att hon glömmer bort sin pojkvän Henry (Adam Sandler) varje morgon. Henry spelar då in ett videoband med deras finaste stunder som Lucy ska spela varje morgon.

När Jenny vaknade ur sin koma hade hon förlorat känseln i benen och får nu ta sig runt i rullstol. Dessutom drabbas hon av epilepsianfall flera gånger i veckan. Hon tror inte att hon kommer att återhämta sig helt och hållet. Både Stuart och familjen har hela tiden stått vid hennes sida genom alla prövningar.

– Jag hade inte kunnat be om mer stöd från min familj och min pojkvän. De har varit fantastiska och jag är så beroende av dem nu.

LÄS MER: Du kan få minnesförlust av för bra sex

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset