Jenny Skavlan och Susanne Thorson spelar varandras motsatser i Peter Magnussons romantiska komedi ”En gång i Phuket”.
Jenny Skavlan och Susanne Thorson spelar varandras motsatser i Peter Magnussons romantiska komedi ”En gång i Phuket”.

Peter Magnusson är tillbaka med en ny romantisk komedi. I ”En gång i Phuket” spelar han återigen mot parhästen David Hellenius. Metro Wkd sätter fokus på heta Susanne Thorson och Jenny Skavlan som har de kvinnliga huvudrollerna.

Jenny Skavlans efternamn låter bekant. Visst är hon redan känd i Norge?
– Det stämmer. Jenny Skavlans farbror är den rikskände Fredrik Skavlan. Trots att hon bara är 25 år är hon ett etablerat namn i den norska underhållningsbranschen. Den självlärda aktrisen har gjort reklamfilm, långfilmer och tv-program. I ”En gång i Phuket” – hennes första svenska filmroll – spelar hon den bohemiska, galna Gitte. 

– Vi är lika på så vis att jag också är nyfiken, gillar att träffa nya människor och har barnasinnet kvar, säger Jenny Skavlan.
 
Susanne Thorson har väl varit med i några svenska filmer tidigare?
Ja, 2010 sågs hon i tre filmer – ”I rymden finns inga känslor”, ”Cornelis” och  ”Puss”. Hon säger själv att hon inte är känd ännu men ”det är möjligt att det kommer med den här filmen”.
Innan Susanne Thorson, 30, läst manuset till ”En gång i Phuket” var hon skeptisk till att spela ”tjejen i en romantisk komedi”.
– Men Anja var cool, hon hade en egen agenda och gör en inre resa i filmen. Vi båda ifrågasätter hur man ska leva sitt liv, säger hon.
 
Vad fick Peter Magnusson att satsa på två mindre kända aktriser?
Provspelningar avgjorde. 
– Vi letade inte efter de kändaste namnen utan de som passade bäst för rollerna. Jenny Skavlan var bäst bland de norska tjejerna som provspelade. Susanne Thorson är bra på vara bitsk samtidigt som hon har bäring och substans, säger Peter Magnusson, 37.
 
Vi skådar in i spåkulan, hur blir framtiden för Skavlan och Thorson?
Vi har inte sett dem för sista gången. Jenny Skavlan säger att hon är öppen för att göra fler roller i Sverige men i vår har hon fullt upp med att leda de norska tv-programmen ”Tweet 4 tweet” och ”Fritt fall”. Susanne Thorson dyker snart upp i SVT:s humorsatsning ”Högklackat” och i TV4:s dramaserie ”Inkognito”.
– Deras framtider är så ljusa att man måste ha solglasögon på sig när man tittar på dem, säger Peter Magnusson.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset