Kristina Sahlén

Jenny Alexandersson har gjort cirka 15 intervjuer med kronprinsessan.

Ni som gått på ”Hey baberibas” bild av kronprinsessan Victoria som stel och präktig har fel. I alla fall om du frågar journalisten Jenny Alexandersson, 30, som reser och rapporterar om kungafamiljen. Hon har gjort cirka 15 intervjuer med Victoria, första gången i Saudiarabien 2003.
– Mitt första intryck av Victoria var en söt och trevlig tjej, som är intresserad av människorna hon träffar. Men som kanske har lite mer pondus än de flesta tjejer. Jag har sett mest av hennes glada personlighet när vi har småpratat på evenemang eller strosat på stranden i Copacabana. Bilden av henne som stel är helt fel, hon kan vara pratsam och bubblig. Men de senaste åren har det märkts att pressen på Victoria har ökat enormt.

FÅR HATBREV
Relationen med Daniel Westling är omskriven.
– I början tyckte många i societeten att det var skandal att hon var tillsammans med någon som inte var adlig. Det händer till och med att jag får hatbrev från äldre människor för att jag skriver om honom. Men numera är han accepterad av kungafamiljen, de har ju även hälsat på Daniels familj i Ockelbo.
Jenny säger att jobbet som kronprinsessa nog är mer krävande än vad många förstår.
– Prinsessorna kan inte bara sticka ut på stan när de känner för det, de måste hela tiden tänka på säkerheten. Victoria och kungen har alltid livvakter, dygnet runt.
– Samtidigt lever de ett väldigt rikt liv.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset