Jeremy Lindberg blev själv misshandlad när han ingrep i ett slagsmål. Men ingen hjälpte honom.
Jeremy Lindberg blev själv misshandlad när han ingrep i ett slagsmål. Men ingen hjälpte honom.

Jeremy Lindberg, 23, blev vittne till en misshandel. När han ingrep fick han själv ta emot flera slag och sparkar. Men ingen hjälpte honom – de tog bara upp sina mobiler och filmade.

Det var tidigt i lördags morse som slagsmålet utbröt på t-banestationen i Hallonbergen. När Jeremy klev av t-banan såg han en person som kom ut från tåget med 7-8 andra personer efter sig som började misshandla honom med sparkar och slag i ansiktet.
– Jag gick bort och försökte slita bort dem. Sen blev jag indragen i slagsmålet, jag fick själv en massa slag och sparkar mot ansiktet, säger Jeremy Lindberg till Metro. 

► LÄS MER: Ingen ingrep när Linda, 35, blev misshandlad: "Jag tänkte, nu dör jag"

Han vet inte hur länge slagsmålet pågick, men trots att det var ett fullt t-banetåg som tömdes på folk var det ingen som ingrep eller hjälpte honom.
– Alla gick ut och tittade bara på. Det är dagens samhälle, tyvärr alltså, säger han.
När han kom hem skrev han ett uppmärksammat Facebookinläggom hur de andra i stället tog upp sina mobiler för att filma. 
”Hade det varit ni som låg på marken, hade ni önskat er att hamna på worldstar (en sajt där användare laddar upp filmer, reds anm) när ni får stryk eller kämpar för ert liv, eller kanske får kvarstående skador för livet eller hade ni velat att en medmänniska skulle komma och försöka stoppa händelsen?”
– Jag förväntar mig inte att folk ska hoppa in när något sådant här händer. Det jag vill få fram är att det är viktigt att agera och inte ta upp telefonen och filma i stället. Det handlar inte om att hoppa in och vara aktiv, utan att man faktiskt gör något, man kan skrika och ropa för att få folk att sluta, säger han.

► LÄS MER: Övergrepp filmades av vittne

När allt lugnat sig mötte han en polispatrull utanför t-banestationen. De tog upp en anmälan om misshandel och fotograferade hans skador.
Han har fortfarande ont efter misshandeln, när Metro når honom är han på väg till sjukhuset. 
– Jag är fortfarande svullen på kroppen. Och jag kan inte andas genom näsan eller röra på ansiktet. Dessutom har jag mått lite illa, så jag tror att jag kanske har hjärnskakning.
I fall du ser något liknande en annan gång, kommer du att ingripa igen?
– Definitivt. Det kan vara min bror som ligger där eller vem som helst.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset