Jesper, 23, från Bjärnum, är med i "Lyxfällan" i TV3. 
Jesper, 23, från Bjärnum, är med i "Lyxfällan" i TV3. 

Jesper, 23, gick 32 900 kronor back – varje månad. Mycket av pengarna gick till festande och att hyra limousiner och andra bilar. Konsekvensen blev bland annat att han tappade kontakten med sin familj.

I torsdagens avsnitt av "Lyxfällan" på TV3 möter vi Jesper, 23, från Bjärnum i Skåne. När programledarna först träffar Jesper är han arbetslös och har en inkomst på drygt 9 000 kronor i månaden i form av bidrag. Samtidigt har han utgifter på drygt 42 000 kronor i månaden, bland annat på dyra festkvällar och hyrbilar. Ibland hyrde han limousiner för att åka över till Köpenhamn och festa med sina kompisar.

”En ekonomisk härdsmälta”, är programledaren Patrick Grimlunds dom.

– Jag förlorade mitt jobb, inkomsten försvann och jag hade inte rätt till någon a-kassa. Jag blev tvungen att hela tiden köra på nödlösningar för att betala hyra och räkningar och sånt. Till slut när jag märkte att det inte fungerade längre så började jag lägga mer pengar på nöje istället, säger Jesper till Metro.
 

►LÄS MER: Mikaela, 27, spelade bort över 50 000 kronor i månaden


När "Lyxfällans" programledare har räknat ihop Jespers totala skuld så ligger den på 315 000 kronor. Det som Jesper beskriver som värst är den privata skulden han har på över 100 000 till flera familjemedlemmar. En skuld som har fått honom att tappa kontakten med sin familj.

– Det är ju nära och kära som man har försvårat för och sårat. Det är det som är det värsta, säger Jesper.

I programmet får Jesper läsa brev från familjen.

– Det värsta var att läsa brevet från min mamma. Det var jobbigt att höra vad hon hade skrivit, man förstod på ett helt annat sätt vad man har gjort.
 

►LÄS MER: Kan inte betala dagis – men köper läsk och snacks för 19 000


I dag är Jesper glad att han var med i programmet.

– De var jätteduktiga, Patrick och Magnus, och hjälpte mig jättemycket med att förstå och fick mig att få mer kontroll på tillvaron.

"Lyxfällan" sänds ikväll, torsdag, på TV3 och TV3 Play klockan 20.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi