Jessica Mejia, 20, dog i en trafikolycka. Då misstänks poliserna som var först på plats ha tagit av alla kläder från hennes döda kropp – och tagit bilder. Nu dras polisen i Cook County inför rätta, rapporterar Chicago Tribune.

Michael Sayles/Alamy / Handout
Jessica, 20, dog i trafikolycka – då tog polisen nakenbilder av henne Jessica Meijas familj stämmer polisen i Cook County.

20-åriga Jessica Mejia dog på nyårsaftons dag 2009, efter att hennes pojkvän satte sig berusad bakom ratten och körde in i en lyktstolpe. Pojkvännen överlevde och åtalades. Där kunde rättsprocessen ha tagit slut - om det inte vore för Jessicas familjs makabra upptäckt.

Enligt familjen till den avlidna kvinnan ska poliserna på plats ha klätt av Jessicas döda kropp och sedan tagit bilder.
Bilderna ska sedan ha lett till spekulationer och rykten i området om att Jessica och pojkvännen ska ha haft sex under körningen och att det ska ha lett fram till olyckan, vilket aldrig skedde.
– Folk tror att min dotter dog på grund av att de hade sex, och inte på grund av att någon satte sig full bakom ratten. När ambulanspersonal och poliser kom till platsen var hon naken, säger hon enligt tidningen.

Enligt Chicago Tribune stämde Jessicas mamma polisen för att medvetet ha gått emot sina egna rutiner för brottsplatsfoton, och processen har varit uppslitande och smärtsam för familjen.
Men en taleskvinna för Cook county-polisen uppger att man följt alla regler.
– Bilderna togs som en del av i domen mot personen som orsakade hennes tragiska död, säger polisen i ett uttalande enligt tidningen.
Polisen har aldrig medgett att några sådana bilder tagits.

Händelsen skedde för snart sex år sedan, men nu kommer saken avgöras i domstol.
Familjens advokat Don Perry är rasande.
– Den här unga kvinnan behandlades med mindre värdighet än ett ihjälkört rådjur, säger han enligt Chicago Tribune.

Rättegången inleds på måndag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset